wie

Peter

Al in mijn vroege jeugd was ik gefascineerd door de stemmen van Brigadier Dog en Pierre van Ostade. Ik ben altijd bezig geweest met mijn stem: op de lagere school speelde ik nieuwslezer op de klassenavond. En tijdens mijn studie sprak ik onder meer een instructievideo in voor aankomende studenten.

Inmiddels zet ik al weer een aantal jaren mijn stem professioneel in als freelance stemacteur. In mijn beroep als advocaat helpt mijn stemgeluid mij een goed pleidooi neer te zetten. En als zanger in voorheen diverse kamerkoren en sinds twee jaar in een barbershopkoor vorm ik als bas het fundament in de muziek.

Ervaring

Voor mijn stemwerk heb ik diverse cursussen gevolgd, onder meer Qletz Cartoon, acteerworkshops van Howard van Dodemont, stemcoachings van Ben Maasdam en Huub Krom, een cursus nieuwslezen bij Hannelore Zwitserlood en Tamara Bok en een masterclass zakelijk lezen bij Ilari Hoevenaars.

Als coach ben ik betrokken bij de oefendagen van de Voices of Value.

Mijn stem was te horen in tv-commercials van pretpark Duinrell, C1000, ZLM-verzekeringen en Purina, in radiocommercials voor onder meer Alzheimer Nederland, Sikkens en de Nederlandse Orde van Advocaten, in bedrijfsvideo’s voor ING, ONVZ, Festool en NOC*NSF, en ik was de spannende stem in de filmtrailer voor Bobby en de geestenjagers en andere filmtrailers voor Paradiso Filmed Entertainment. Mijn stem is ook te horen als voice-over in het RTL4-programma New Beauty Looks, en in radiojingles van Marc van Zeeland.

Stem

Mijn stem is een warme, volle bas. Donker en krachtig. Wervend en stoer. De kracht van mijn stem zit hem in de rust, in de overtuiging, in het vertrouwen dat ik kan uitstralen. Maar ook in de spanning en verwachting die ik kan oproepen.

Mede door mijn jarenlange ervaring als advocaat heb ik snel tekstbegrip. Ik ben goed regisseerbaar, en heb een goed toongeheugen. Dat zijn dingen die ik gewend ben van het zingen in koren.

Anderen over (de stem van) Peter

‘De stem die je meeneemt naar het land der sprookjes, je ’s ochtends het laatste nieuws kan brengen als nieuwslezer, die een corporate film of tv-programma met zijn stemgeluid zo begeleidt dat je het gelijk gelooft. Dat is de stem van Peter. Naast die fijne bas-stem ook een zeer fijn mens om mee te werken. Zeer flexibel, betrouwbaar en sociaal. Altijd in voor een lach en babbeltje, en nooit te beroerd mee te denken met de klant. Kortom een hele fijne voice-over om mee samen te werken, iets dat ik nog jaren hoop te mogen doen.’

Sabine, voice caster at Voice.industries

‘Peter is een stemacteur met een prachtig sonoor stemgeluid en met inmiddels een ruime ervaring in het vak. Kenmerkend voor Peter zijn humor en bescheidenheid. Die eigenschappen maken hem tot een perfecte coach. Op zijn eigen manier haalt hij het beste in mensen naar boven en krijgt ze precies daar waar ze moeten zijn. Coachingsdagen met Peter zijn daarom een waar feest.’

beschrijving als Coach of Value op de website van de Voices of Value

 

“Een reis van 1000 mijl begint met een eerste stap” (Lao Tsu)

Peter van Alkemade stemacteur en vocie-overArtikel Mr. Magazine jan. 2011